Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εκείνη & Εκείνος


Πως και έτσι ; Είναι μέρα και εγώ εδώ γράφω, ακούω ένα υπέροχο τραγούδι.Θα έγραφα χθές αλλά να που με πήρε ο ύπνος. Άτιμος και αυτός. Περίεργος καιρός. Μία ήλιος και ζέστη, μία κρύο και βροχή . Ούτε ο ίδιος δε ξέρει τι θέλει να κάνει .Πώς θα ξέρω εγώ ; Κάθομαι και σκέφτομαι και ξανάσκέφτομαι πόσα άτομα κάνουν βόλτα μέσα στη ζωή μας.Άλλα απλώς είναι περαστικά και άλλα μόνιμα .Ποτέ δε ξέρεις. Υπάρχουν όμως κάποια που σίγουρα είναι μόνιμα. Εκείνη & εκείνος. Φανταστικά πρόσωπα. Υπέροχα.
Εκείνη, άνθρωπος ήρεμος και ώρες ώρες απόλυτα εκνευριστικός . Περίεργος χαρακτήρας και ειρωνικός.
Σε φοβίζει. Ίσως ποτέ να μη μάθεις ποια θα είναι η επόμενη φράση που έχει στο νου της να πει ,και ίσως άλλη τελικά να λέει
Σε φροντίζει. Σ' αγαπάει όσο τίποτα στο κόσμο και δίνεται. Το έχεις καταλάβει ποτέ ; Έχεις καταλάβει πόσο σημαντική είναι στη ζωή σου και πως σίγουρα δε θα μπορούσες να την αφήσεις μόνη της. Όταν της φωνάζεις, όταν της φωνάζω , όταν σηκώνομαι να φύγω, όχι δε το χω σκεφτεί . Είναι αυτή που για τον καθένα μας είναι κάτι διαφορετικό . Ίσως είναι και η καλύτερη φίλη μας. Πότε δε ξέρεις. Δε κουνιέται , τρώει παγωτό και δε ξέρει ποιο να διαλέξει . Σου λέει " όποιο θέλεις εσύ "
και έτσι ύστερα θα σου φωνάξει επειδή δε της άρεσε αυτό που της έφερες. Θα την ενοχλήσει που δεν θα φας την τελευταία σου μπουκιά και θα αρχίσει να μουρμουράει και σίγουρα θα την ενοχλεί που μια φορά δε της έχεις πει πως την αγαπάς !
Αυτή ,είναι ο έρωτας . Γιατί αυτή προκάλεσε τον έρωτα.
Και έτσι ήρθε εκείνος στη ζωή της ..
Εκείνος, καλός άνθρωπος και εκείνος. Απρόβλεπτος, δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει . Μπορεί να σε τρομάξει,να σε πάρει αγκαλιά , να σε σφίξει και να γίνει ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Η πιο σημαντική αγκαλιά του κόσμου.
Είναι ο άνθρωπος που μόνιμα έχει την ατάκα στο στόμα" μέχρι να γίνεις 18 ..." αλλά γι αυτό τον αγαπάμε .
Μπορεί πολλά να τα κάνουμε πριν τα 18 , μπορεί να δοκιμάζουμε , μπορεί , μπορεί ,μπορεί και εκείνος το ξέρει πριν καν το μάθουμε και το κάνουμε εμείς. Το βλέμμα μου. Ίδιο με το δικό του. Έτσι μπορώ να του μιλήσω.
---
Και έτσι φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι.. πως θα τους αφήσω αυτούς τους ανθρώπους ή μήπως.. πως θα με αφήσουν αυτοί.
Είναι εκείνη που δε σε βγάζει ποτέ απ' το μυαλό της και άμα δε το σηκώσεις την πρώτη φορά θα σε πάρει άλλες 20 και είναι εκείνος που γι' αυτόν θα είσαι πάντα το "κοριτσάκι του "

Είδες τελικά υπάρχουν άνθρωποι λίγοι σαν κι αυτούς . Είναι λίγοι οι άνθρωποι που κι αν έχεις φύγει ένα χιλιόμετρο μακριά τους ακόμα θα σε κοιτάζουν να δουν αν είσαι καλά.
Και μπορώ να πω πως χαίρομαι γιατί είμαι τυχερή . Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μες τη ζωή μου.
Εκείνη και εκείνος. Ίσως είναι κι''άλλοι . Σίγουρα είναι κι άλλοι και το ξέρουν .
Το διαβάζεις και γελάς, το διαβάζεις και βαριέσαι , το διαβάζεις και κάτι κάνεις, εγώ όμως το γράφω και χορεύω .
Για Εκείνη & Εκείνον.
και για πρώτη φορά...
Καλημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου μετράει,δε το ξέρεις;