Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μορφή δίχως αφή



"Κουβέρτα" . Ο δικός μου κωδικός . Πίσω απ'όλα κρύβεται ένας κωδικός. Σου φαίνεται περίεργος και αστείος αλλά ποτέ δε θα τον σκεφτόσουν .
Ντροπή!
Ντροπή στο κόσμο που ζούμε και στην εξαθλίωση που φέρνει την κατάσταση στα όρια της.
Είμαι μια δεκαεξάχρονη εξαρτημένη κοπέλα, που θέλει να αποτοξινωθεί από έναν κόσμο φανταστικό και ψεύτικο. Ποιος τόλμησε να με βάλει μέσα σε αυτόν; Τι του έκανα; Γιατί ;
Τα χέρια μου εκπαιδευμένα , πηγαίνουν μόνα τους στη ροή των πλήκτρων και όλο και πιο γρήγορα και ο ήχος γίνεται μόνιμος στ' αυτιά σου μέχρι που όταν είσαι μακριά απ'αυτόν , ζητάς να τον ακούς ξανά και ξανά . Ερωτεύεσαι αυτόν τον ήχο και μπορείς να ασχολήσε μαζί του ώρες για ώρες. Δε σε φοβίζει τίποτα και όλα είναι γνώριμα για σένα. Μέσα σ'αυτό τον υπέροχο ψεύτικο κόσμο που έχεις δημιουργήσει , έχεις και εκεί αρκετά προβλήματα. Αν θα σε διαγράψει ο άλλος από φίλο του , γιατί η φιλία στις μέρες μας με ένα κλικ και έγινε μόδα, Αν θα δηλώσει ότι είναι σε σχέση μαζί σου , αλλιώς όταν θα σε φιλάει ο άλλος και θα σε έχει αγκαλιά θα ναι ένας άγνωστος.Φοβάσαι μήπως η φίλη σου σε βάλει 2η στο τοπ της και όχι 1η. Το μυαλό πλέον κολλημένο εκεί , ψάχνει έξοδο ,επικοινωνεί με νέους ανθρώπους, θεωρώντας ότι γνωρίζονται και αναπτύσσοντας μια σχέση διαφορετική απ'τις άλλες. Πίσω απ'αυτήν την μαγική οθόνη ,τα πάντα είναι εύκολα. Λόγια,λέξεις, όνειρα,έρωτες .Τα πάντα. Είναι ο κόσμος που ο κάθε άνθρωπος θα ήθελε να έχει χωρίς να τον νοιάζει τι θα βγει παραέξω και δείχνοντας κάτι τελείως διαφορετικό απ'αυτό που πραγματικά είναι . Ο άνθρωπος καταλήγει να είναι ένα καταθλιπτικό μίζερο ων , το οποίο φοβάται να βγει στον κόσμο, γιατί έτσι απλά τον έμαθαν , και ζει άστεγος μέσα σε αυτόν τον αρρωστημένο άσχημο κόσμο .
Απ'την εξάρτηση όμως απέχει πολύ η απεξάρτηση , όπως και το ψέμα απ'την αλήθεια όπως και το βλέμμα με την κάμερα. Δηλητηριάζεις τις αισθήσεις σου και πετάς σε ουρανούς χωρίς αέρα ,περιμένοντας πότε θα πέσεις. Παρακαλάς τον εαυτό σου για μια ακόμα φορά , υποκύπτοντας στον πειρασμό αυτό , που καταστρέφει πολλά πράγματα. Παραπατάς σε τόπους άγνωστους που θεωρείς δικούς σου ,με κόσμο άγνωστο και φίλους ψεύτικους. Φρικάρεις στην ανάγκη για φυγή γιατί δεν υπάρχει πουθενά έξοδος κινδύνου αυτή την φορά . Και κανένας να σε βοηθήσει , αυτό κι αν σε τρομάζει . Είσαι μόνος σου , και εκεί κοντά στη τρέλα ελπίζεις να αλλάξει κάτι . Διψάς , γιατί ο στείρος κόσμος σου , σου στέγνωσε το στόμα και αναζητάς κάτι φιλόξενο , μα όχι πραγματικό .
Δυστυχώς όμως , τα πράγματα διαφέρουν .
Είναι πολύ άσχημο να είσαι ερωτευμένος με την μίζερη αυτή ζωή σου , να μη κοιτάς πιο πέρα και να μη συνειδητοποιείς που βρίσκεται τελικά αυτός ο κόσμος. Σε βασανίζει και το μυαλό σου είναι μονίμως σε σκέψεις. Οι πληροφορίες που λαμβάνεις είναι πάρα πολλές μα προπαντός αδιάφορες.
Σ'αρέσει που είναι κάτι άγνωστο , γουστάρεις να μπαίνεις σε αυτό το τριπάκι ,που σε ταξιδεύει . Γίνεσαι παράλογος και απότομος, επηρεάζεσαι και κολλάς . Δεν διαφέρεις και είσαι κοινός . Φοβάσαι πάρα πολύ και τελικά ο φόβος είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή σου και κάθε φίλου σου .
Μάθε να επιλέγεις , χωρίς να δίνεις κωδικούς και χωρίς να ακούς τα πλήκτρα σου .Παρά μόνο την καρδιά σου.
Καληνύχτα