Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ταξίδι φαντασίας


Καλώς ήρθατε, το ταξίδι σας αρχίζει από τώρα! Δεθείται καλά και έτοιμοι προς απογείωση !
Φύγαμε.. Ξεκινήσαμε λοιπόν και εμείς το ταξίδι μας , σε κάποιον κόσμο που δε ξέρουμε, κάποιον κόσμο που αναζητούμε και μανιωδώς ψάχνουμε. Ζητάμε όλοι μας μια καλύτερη ζωή αλλά κανείς μας δεν τολμά να την ζήσει . Φόβος, το κυριότερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων στις μέρες μας. Τρομάζεις με το αύριο , και προσποιείσαι το πόσο πολύ το θες. Ερωτοτροπείς με το παρελθόν σου και το σήμερα είναι το ξεχασμένο σου αύριο . Προσπαθείς να το αφήσεις πίσω αλλά είσαι τόσο σφιχτά δεμένος που τα σχοινιά του δεν σ'αφήνουν . Περιορίζεσαι .
Έτσι λοιπόν, καθισμένος στο κρεβάτι σου ,σκεπτόμενος και χαζεύοντας τον ουρανό αρχίζεις το δικό σου ταξίδι . Τα μάτια σου είναι επιτέλους μπλε και λαμπερά από το φως του ήλιου και το βλέμμα σου δείχνει θάρρος και θέληση . Τα σύννεφα σε προχωρούν σιγά σιγά , πηγαίνοντας σε σε διαφορετικά μέρη, κάποιες φορές ίσος τρακάρεις κιόλας, γι'αυτό πρόσεχε! Νομίζω πως βλέπω κάποιον επιβάτη μαζί σου ,δε τον είδες ; Σε χαιρετάει ! Κάνε το ίδιο, δε δαγκώνει . Στον ουρανό βλέπεις , όλα είναι δυνατά και δεν είναι παράλογο να χαιρετάς τον άλλον . Από κάτω βλέπω θάλασσα , συνάντησες και εσύ την παρέα που τραγουδάει δυνατά; Κοίτα, εδώ δεν έχουμε ντροπές και οι παρέες είναι αληθινές. Πρόσεχε!! Κάτι τεχνητά πράγματα, βλέπω να σε παρασύρουν, θες κι άλλους κόσμους για να φτιαχτείς εσύ , δε σου φτάνει το απέραντο ; Αχαριστία, πρόσφατα έμαθα τι σημαίνει και τελικά αν κοιτάξεις κάτω, όλοι τους την έχουν . Καπνός ! Πρόσεχε, πέρνα τις δυσκολίες και άσε τους φόβους σου να σε επιδοκιμάσουν , πάλι φωτιές θα έχουν εκεί κάτω.Μην ανησυχείς,το κάνουν συχνά και το ξεχνούν μετά. Τι είναι αυτό που ακούγεται μου λες ; Δε σ'αρέσει ; Κάποιος έχει live μα δε μας κάλεσε. Ξέρει πως τον κοιτάμε και τον θαυμάζουμε , ξέρει αν κοιτάξει επάνω πως τον βλέπουμε , και χαμογελάει !
Ίσως πρέπει να διαμαρτυρηθώ στο δήμο, κάτι ψηλά πράγματα με εμποδίζουν να απολαύσω το ταξίδι μου , μέχρι και εδώ πάνω παράπονα!
Σιγά σιγά το γαλάζιο του ουρανού σκουραίνει και το μικρό αυτό φωτάκι έρχεται ξαφνικά μαζί με τους φίλους του τ'αστέρια. Κάθε αστέρι, ένας ακόμη φίλος ! Μη φωνάζεις, δε θα πάθεις τίποτα και στο σκοτάδι . . Το σκοτάδι όμως έχει τη δική του μαγεία . Σε αφήνει εσένα ιχνηλάτη σε ένα ταξίδι δικό σου και της φαντασίας σου . Σε αφήνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου. Η καλύτερη σου . Έτσι μπορείς να ακολουθήσεις όποια πλευρά θες, πάρε μαζί σου ένα αστέρι και πάντα το φωτάκι θα φέγγει το δρόμο σου, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο ..
Κι όταν ο ουρανός λοιπόν είναι πια μοβ και ο ήλιος ετοιμάζεται να ξανά βγει , λύσε την ζώνη σου και προσγειώσου με όποιον τρόπο εσύ επιλέξεις.
Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για το ταξίδι σας και
Μη ξεχνάτε, η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει καθώς εσείς κάνετε τα δικά σας σχέδια.
Ζήστε 'την λοιπόν , όπως ακριβώς σας δείχνει ο ουρανός σας.
Καληνύχτα