Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο καθρέφτης , εσύ !


Ο κόσμος μας! Ναι ο κόσμος έξω απ'το παράθυρο, τον έχεις δει ποτέ; Ζούμε στο 2010 . Γουστάρεις ε ; Όλα πάνε τόσο γρήγορα, γεννιέσαι γρήγορα, ζεις γρήγορα, πεθαίνεις γρήγορα . Η κάθε μέρα περνά χωρίς κανένα απολύτως νόημα . Πας σχολείο , βαριέσαι ,τραγουδάς ,χορεύεις , πίνεις ,καπνίζεις , μεθάς , ερωτεύεσαι και καταλήγεις , που; Στο κρεβάτι "σου","μου" ,"του". Πόσο να είσαι τώρα εσύ ; 14 ή μήπως είσαι 24 και δε το λες. Ντύνεσαι σαν να σε 24 μα στο μυαλό και στη καρδιά είσαι 14. Νιώθεις περήφανη για τη συμπεριφορά σου και "δεν σε νοιάζει" τι θα πουν οι άλλοι για σένα. Κατά βάθος όμως σε πονάει . Κάθεσαι το βράδυ μόνη σου και το σκέφτεσαι και λες τι κάνω λάθος, γιατί ο τάδε με έβρισε , γιατί ο άλλος με σχολίασε..Τσιμπάς! Γουστάρεις να ζεις σ'αυτό το tripακι που οι άλλοι σε βάλανε να ζεις. Είναι ο κόσμος, ο κόσμος που μεγάλωσες και συνήθισες σ αυτόν. Ο κακός άνθρωπος ,που λέγαμε, σε θέλει εδώ , δίπλα του διότι εσύ χωρίς καμία υποψία θα υποκύψεις .Θα θέλεις να νιώθεις την ηδονή και την απόλαυση όλου σου του σώματος και τη στιγμή που το αίσθημα σου, αν μπορείς αυτό να το αποκαλείς αίσθημα, κορυφώνεται ,θα ανοίγει το φως. Ποιος; Ο κακός. Ο άνθρωπος που θέλει να σε βλέπει με τη μπουκιά στο στόμα μα να στη παίρνει και να τη τρώει εκείνος, ο άνθρωπος που θα σε δει στο δρόμο τελειωμένο και θα σε παρατήσει εκεί ,ο άνθρωπος που θα σε κοιτάξει στα μάτια άλλα τελικά θα κοιτάει το τοίχο πίσω σου , επειδή είναι βαμμένος. χα!
Ποιος είναι ; Ρωτάς; Τολμάς και ρωτάς ;Κοιτάχτηκες ποτέ σου στο καθρέφτη ; Και τη αντίκρισες , Μια γκόμενα με τα μάτια της υγρά απ'το κλάμα που δε θέλει ούτε τον εαυτό της να κοιτάξει στα μάτια. Και μου μιλάς για κακούς ανθρώπους;
Νιώθεις ώριμη και ολοκληρωμένη συναισθηματικά για να μπορέσεις να δοκιμάσεις τη γλύκα που έχει ο έρωτας. Το σκέφτεσαι μια ,το σκέφτεσαι δυο αλλά καταλήγεις σε αδιέξοδο . Κρίμα , τι ειρωνεία . Και τώρα θα το συζητήσεις με τον ώριμο φίλο σου, ετών 15 ,να δείτε που θα φτάσετε. Έχω ακούσει να μου λένε πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει, έχω ακούσει πως πρέπει στη ζωή μου να έχω υπομονή και πως όλα θα συμβούν μόνα τους. Έχω ακούσει να μου λένε, Χριστίνα ξύπναααα ρε , ζήσε τη ζωή σου μέχρι τη τελευταία της στιγμή. Η ζωή σου , κούκλα, δε θα φύγει . Μη τη κάνεις να φύγει τουλάχιστον , τη κρατάς στα χέρια σου και με ένα " Ναι μωρό μου σε θέλω" ή με ένα " Τον αγαπάω-τον θέλω στο κρεβάτι" την πετάς στον κάδο απορριμάτων . Δε σκέφτεσαι , φοβάσαι και φοβάσαι πολύ. Νομίζεις θα ξυπνήσεις και δε θα τον έχεις πια δικό σου. Χάνεις την ασφάλεια σου, βουτάς στις σκέψεις σου και πνίγεσαι στον εγκεφαλικό σου ωκεανό , γεμίζοντας τον εαυτό σου με τύψεις και αμφιβολίες. Και εκεί ,παίρνεις τη λάθος απόφαση. Θεωρείς πως δε θα μετανιώσεις , πως είναι η ζωή σου και πως αυτό που θα ζήσεις εκείνη τη στιγμή θα είναι το δικό σου ναρκωτικό , χωρίς περιττές ουσίες ,μα παρά μόνο την παρουσία του ανθρώπου που θέλεις, μέσα σου.
Δοκιμάζεις την τύχη σου χωρίς να ξέρεις τους όρους του παιχνιδιού , χωρίς εμπιστοσύνη και χωρίς την κατάλληλη σκέψη γι'αυτό το θέμα. Είσαι μικρή. Έχεις ακούσει να στο λένε , να βουίζουν τα αυτιά σου και να σου γίνεται έμμονη ιδέα. Όχι κοριτσάκι μου, δεν είσαι γαμάτη . Στα δικά μου μάτια να νιώθεις την υποτίμηση και την εξαθλίωση όταν θα με κοιτάς. Γιατί και εγώ είμαι σαν και σένα.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείς ,το sex σου στα 15 κυριλέ και ξαφνικά την επόμενη μέρα, ανέβηκες και ένα σκαλί. Που; Στην ωριμότητα σου; Στην εξαθλίωση και στη ντροπή σου ή στη Πουτανιά σου ; Είναι ντροπή σου να θεωρείς ντροπή την άγνωστη για σένα έννοια του sex και να θες να τη μάθεις απ'τα 15. Είναι ντροπή σου να θεωρείς κυριλέ τη δική σου ανούσια κίνηση , γιατί ναι εντάξει έγινε και ;Και τώρα τι; Καλοπερνάτε στο κρεβάτι ; Με ποιόν απ'όλους ; Άλλα τι σε νοιάζει τώρα εσένα, εσύ θα πιπιλίσεις την ίδια πιπίλα με όλες και όλους, "Στην Ελλάδα του 10' ζούμε, όλα πάνε γρήγορα και είμαστε στη μόδα".
Σιγά κοπελιά , πρόσεχε μην αργήσεις όμως και σε παρεξηγήσουν οι Έλληνες.
Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η στεγνή σου πραγματικότητα και η ψεύτικη ζωή σου, γιατί περί ψεύτικης πρόκειται. Αν σε πω τσουλί , θα θιχτείς . Αν σε πω παρθένα κι άμαθη, πάλι θα θιχτείς . Αν σε πω ηλίθια ,θα με πεις κακιά και αν δε σε πω τίποτα, θα σου φανώ σκληρή.Συγνώμη αν σου κούνησα την ήρεμη λογική σου σκέψη απ την θέση που βρισκόταν , αλλά ξέρω πως ακόμη μέσα σου τώρα ντροπιάζεσαι και βράζεις .
Καληνύχτα